Новорічні рецепти: солодощі, торти, печиво



Новорічні рецепти: солодощі, торти, печиво.

Тут зібрані рецепти тортів, печива та інших солодощів, які можна подати на святковий новорічний стіл.

Новорічний торт з малиновим снігом




Торт:

150 гр вершкового масла,
80 гр цукрової пудри,
2 жовтки,
200 гр борошна,
ванілін.
Сніг:
2 білка, 250 гр стиглої малини.

Збивати протягом 10-12 хвилин 150 г вершкового масла і 80 г (3 столові ложки) цукрової пудри. Додати послідовно 2 жовтки, 200 г борошна і трохи ваніліну або натертої лимонної цедри. Добре збити суміш, викласти її у змащену маслом і подпиленную борошном форму для торта і випекти в помірно нагрітій духовці. Випечений торт помітити на відповідне кругле блюдо.
У глибокому посуді злегка збити 2 білки і додати 250 г стиглої малини (суміш збивати металевим віночком до утворення густої міцної піни), викласти її на випечений торт і загладити ножем, зверху покласти великі ягоди малини.

Німецький різдвяний торт


Для тіста:
4 яйця, щіпка солі, 120 г цукру, 130 г борошна, 30 гр какао-порошку, 2 ст. л. пекарського порошку, 250 гр маку.
Для крему:
150 гр білого шоколаду, 6 аркушів желатину, 2 яйця, 2 ст. л. цукру, 500 гр ванільного йогурту, 400 г вершків, 200 мл дуже міцної кави, 1 ст. л. мигдалоподібні лікеру, 2 ст. л. какао-порошку, фрукти для прикраси.

1. Яйця, 4ст. л. води, сіль і цукор збити до білуватого крему. Борошно, какао, пекарський порошок змішати, додати до яєчному крему, у закінченні всього обережно додати мак.
2. Форму викласти пергаментним папером і обережно викласти тісто. Випікати при 150-175 ° 25-30 хвилин.
3. Білий шоколад розтопити, желатин замочити. Яйця та цукор збити на водяній бані, додати обережно розтоплений шоколад і йогурт. Підготувати желатин і додати шоколадну масу. Поставити на 15-20 хвилин у холодильник. Збити вершки і додати в крем.
4. Корж, що остигнув розділити на дві частини впоперек. Нижню частину змастити половиною суміші кави та лікеру. Викласти половину крему, покрити другою частиною, яку також змастити кава з лікером і потім - кремом. Поставити на 2 години в холодильник.
5. Натерти білий шоколад великої стружкою, прикрасити торт, попередньо злегка посипавши білий крем какао-порошком.

Шоколадно-помаранчевий торт-мус


На 1 торт діаметром 23 см (на 10 шматків):
4 великих яйця, 100 г цукру, 85 г борошна, 20 г какао, 35 г розтопленого вершкового масла
Мус:
200 гр шоколаду, 150 мл сметани, 1 апельсин, цедра і 4 ст л соку, 300 мл жирних вершків
Прикраса:
150 гр простого шоколаду, зацукровані шматочки апельсина.

1. Розігріти духовку до 180 гр С. Змазати маслом роз'ємну форму діаметром 23 см, прокласти пергаментом.
2. Збивати яйця та цукор протягом 5 хв. Просіяти в яйця борошно і какао, перемішати. Додати охолоджене масло, акуратно перемішати.
3. Перелити в підготовлену форму і запікати 30 хв, поки корж не підніметься і не буде пружинити, якщо на нього натиснути. Дістати, дати постояти 5 хв і перекласти на грати, де остаточно дати охолонути. Порізати корж горизонтально, покласти нижню частину назад в очищену форму.
4. Щоб зробити начинку-мус, розтопити шоколад над каструлею з окропом. Зняти з плити, додати сметану, апельсиновий цедру і сік і перемішати.
5. В іншій мисці збити вершки в негусто піну, потім додати шоколадну суміш. Перекласти мус на нижній корж, розрівняти на поверхні і накрити другим коржем. Накрити і охолоджувати в холодильнику протягом 4х годин або залишити на ніч.
6. Для приготування шоколадної стружки, розтопити шоколад і вилити його на дошку, яку не шкода подряпати. Розрівняти широким ножем і дати застигнути. Потім за допомогою широкого і великого ножа зіскребти довгі смужки шоколаду. Дістати торт з форми і прикрасити шоколадною стружкою і шматочками зацукрованих апельсинів.

Новорічне пряне печиво


Вам знадобиться:
1) 1 стакан цукрового піску
2) 2 склянки меляси (цукрової патоки)
3) 1/2 склянки розтопленого вершкового масла
4) 1/2 склянки рослинного масла
5) 2 чайних ложки імбиру
6) 4 склянки борошна
7) 1/2 чайної ложки харчової соди
8) 1 столова ложка кориці
9) 2 чайних ложки гвоздики

Як готувати:
Збийте цукор, мелясу, вершкове і рослинне масло. Додайте 2 склянки борошна і соди, потім гвоздику, імбир і корицю. Заважайте з борошном, що залишилася, до отримання однорідної маси. Розрівняйте тісто і прикрийте пластиковою кришкою (обгорткою). Охолоджувати протягом години. Розігріти духовку до 175 С. На подпиленном столі розкачати тісто і порізати на частини бажаної форми. Викласти на лист, покритий пергаментним папером, змащену маслом. Випікати 8 хвилин. Приємного апетиту.

Новорічне медове печиво з лимоном


Вам знадобиться:
1) 1/3 склянки цукрового піску
2) 1 яйце
3) 2/3 склянки меду
4) 1 чайна ложка лимонного екстракту
5) 3/4 склянки борошна просіяної
6) 1 чайна ложка харчової соди
7) 1 чайна ложка солі

Як готувати:
Збийте міксером цукор, яйце, мед і лимонний екстракт. Просійте муку з содою і сіллю, потім все перемішайте. Охолоджуйте тісто протягом години. Поки тісто охолоджується, нагрійте духовку до 190 С. Розкотіть тісто і поріжте на частини бажаної форми. Викладіть на лист, покритий пергаментним папером, змащену маслом. Випікайте 8-10 хвилин. Не допускайте, щоб печиво покрилося коричневою скоринкою. Можна змастити його зверху збитими вершками. Смачного!

Маковий торт з йогуртом і шоколадом


На 12 порцій, тісто:
4 яйця, щіпка солі, 120 г цукру, 130 г борошна, 2 ч л розпушувача, 30 г порошку, 1 пакетик меленого маку
Для глазурі:
50 г білої шоколадної глазурі, 12 г желатину, 2 яйця, 2 ст л цукру, 500 г ванільного йогурту, 400 мл вершків
Для просочення:
250 мл міцної кави, 50 мл Амаретто
Для прикраси:
2 ч л какао, 2 пакетика шоколадної стружки, фізаліс

Новорічний торт


1. Збити яйця, 4 ст л води, сіль і цукор. Змішати борошно, какао, розпушувач і мелений мак. Роз'ємну форму (26 см диам.) Покрити папером і випікати 25-30 хв. При т-рі 180 гр С. перекинути на решітку і дати охолонути.
2. Накришеним з шоколадної глазурі 30 г стружки і відкласти її убік. Розплавити залишилася глазур. Замочити желатин. Збити яйця з цукром. Перемішати з глазур'ю і йогуртом. Розпустити желатин і перемішати з масою. Охолоджувати 20 хв. Збити вершки іперемешать з масою.
3. Розрізати корж навпіл по горизонталі і поставити навколо нижньої частини кільце для торта. Змішати каву і Амаретто і просочити сумішшю корж. Зверху намазати половину крему і накрити другим коржем. Просочити залишилися кави і покрити кремом. Прикрасити какао, шоколадною стружкою, глазур'ю і фізаліс.

Порада: Щоб приготувати шоколадну глазур, потрібно перемішати 0,5 ст води з 1 склянкою цукру і уварити. Додати порошок какао, охолодити до 60-80 градусів і, щоб викликати кристалізацію цукру, періодично опускати лопаточку в глазур і розтирати її об краї каструлі. Коли суміш посвітлішає і на поверхні з'явиться тонка блискуча корочка, глазур готова.

Варіанти перегляду коментарів

Виберіть бажаний спосіб відображення коментарів і клацніть на "Запам'ятати налаштування", щоб зактивізувати внесені зміни.

Додати новий коментар

CAPTCHA
Перевірка на зір

Коментарі

Для публікацій в мережі Вам необхідно увійти /зареєструватися

© 2008-2013
Весь Луцьк
 
Луцькі Блоги | Форум Луцька | Фотографії Луцька
Розклад руху автобусів | Розклад руху потягів | Готелі Луцька | Ветеринарні аптеки Луцька | Аптеки Луцька | Школи Луцька | Дитячі садочки Луцька | Телефонний довідник | Погода в Луцьку

На правах реклами: Памятники Луцьк | Кредит онлайн

Про мережу Луцька | Реклама | Контакти
Всі права застережено. При використанні будь-яких матеріалів лінк на автора у мережі обов`язковий.

Питання про Луцьк



Чи є в Луцьку сексопатолог?

Чи є в Луцьку сексопатолог? @ (18 Березня, 2014 - 14:37)

Шановні Лучани! Підскажіть будь-ласка, чи є в Луцьку (приватний сектор, чи державний - немає значення) хороший сексопатолог, чи сімейний психолог?



Приватна дитяча клініка

Приватна дитяча клініка @ (7 Березня, 2014 - 11:26)

Шановні Лучани! Скажіть будь-ласка, чи є у місті приватна дитяча клініка? Якщо немає, то може порадете хорошого педіатра, імунолога і лора в обласній клініці?



Найромантичніший готель

Найромантичніший готель @ (4 Березня, 2014 - 20:23)

Доброго вечора. Який найромантичніший готель у вашому місті?

Пам'ятники Луцьк

Вхід

Опитування