Новорічні рецепти. Святкові салати



Оригінальний салат з індички, рису, фруктів і сухофруктів


Склад: 200 г м'яса індички, 200 г рису, 4 яйця, 100 г родзинок, 1 / 2 склянки горіхів, 100 г груш, 1 / 2 стакана кураги, 250 г йогурту, сіль.

М'ясо індички відваріть в підсоленій воді, потім вийміть з бульйону і остудіть. Наріжте його тонкими скибочками. Рис ретельно промийте, залийте невеликою кількістю води і варіть до готовності. Після цього відкиньте рис на сито, промийте холодною водою. Відваріть яйця, очистіть і подрібніть. Горіхи переберіть, великі подрібніть. Ізюм і курагу ретельно промийте. Потім залийте окропом і варіть на слабкому вогні протягом 3 хв. Відкиньте ізюм і курагу на сито. Груші промийте холодною водою, очистіть від шкірки і наріжте кубиками. З'єднайте всі приготовані продукти і влийте в масу йогурт. Все ретельно перемішайте. Салат викладіть невеликими гірками на блюдо. Прикрасьте салат горіхами, квіточками з родзинками і листочками з кураги.

Вишуканий салат


Склад: 300 г телячого язика, 200 г картоплі, 100 г зеленого горошку, 4 яйця, сіль, перець, 2 головки цибулі, зелень.
Для соусу: 2 яйця, 1 ч. л. цукру, 2 ч. л. солі, 70 г рослинної олії, 2 ст. л. молока.

Відваріть і очистіть язик, трохи охолодіть його і наріжте тонкими скибочками. Картоплю відваріть до середнього ступеня готовності, остудіть, очистіть і наріжте кубиками. Змішайте язик з картоплею в окремому посуді, додайте горошок. Яйця відваріть, наріжте кубиками і перемішайте з основною масою. Цибулю наріжте тонкими півкільцями. Додайте до салату цибулю, посоліть і поперчіть.

Приготуйте соус: охолоджені яйця збийте в білу піну вручну або за допомогою міксера з сіллю і цукром. Додайте в соус молоко і ще раз добре збийте. На завершення влийте рослинне масло і розмішайте соус ще раз. Салат заправте соусом і добре перемішайте. Перед подачею укладіть салат гіркою на блюдо і прикрасьте зеленню.

Фруктовий салат "Манго в мигдалі"


Склад: По 2 банана і зрілих манго, яблуко, апельсин, по 1/2 склянки консервованих ананасів та апельсинового соку, щіпка кориці, 1 ч. л. меленого мигдалю, 2 ст. л. хересу, мелена гвоздика.

Наріжте фрукти невеликими кубиками. Змішайте апельсиновий сік, вино, корицю, мигдаль і гвоздику, підігрійте на повільному вогні і, не доводячи до кипіння, залийте перемішані шматочки фруктів. Перед подачею до столу потримайте в холодильнику.

Царський салат


Склад: 250 г картоплі, 200 г білого м'яса курки, 150 г маринованих грибів, 100 г свіжих огірків, 4 яйця, сіль, перець, зелень.
Для соусу: 3 яєчних жовтки, 2 ч. л. цукрової пудри, 150 г сметани, сіль, червоний перець, 1 лимон, гвоздика.

Картоплю відваріть, охолодіть, очистіть і наріжте дрібними кубиками. М'ясо курки відваріть і наріжте гострим ножем на дрібні шматочки. Мариновані гриби (краще шампіньйони) злегка промийте і підсушіть. Потім наріжте їх на тонкі часточки і змішайте з картоплею та м'ясом. У суміш додайте свіжі огірки, нарізані дрібними кубиками. Яйця відваріть, очистіть від шкаралупи і подрібніть. Додайте до салату яйця, посоліть і поперчіть отриману масу.

Для приготування соусу збийте яєчні жовтки з цукровою пудрою. В охолоджену сметану додайте отриману суміш. Все це посоліть і поперчіть. Гвоздику подрібніть і додайте у соус. Вичавіть лимон і додайте сік в соус. Соус добре збийте. Салат заправте соусом, перемішайте і дайте йому час просочитися. Перед подачею до столу прикрасьте зеленню.

Додати новий коментар

CAPTCHA
Перевірка на зір

Для публікацій в мережі Вам необхідно увійти /зареєструватися

Коментарі

© 2008-2013
Весь Луцьк
 
Луцькі Блоги | Форум Луцька | Фотографії Луцька
Розклад руху автобусів | Розклад руху потягів | Готелі Луцька | Ветеринарні аптеки Луцька | Аптеки Луцька | Школи Луцька | Дитячі садочки Луцька | Телефонний довідник | Погода в Луцьку

На правах реклами: Памятники Луцьк | Кредит онлайн | дополнительные рубрики

Про мережу Луцька | Реклама | Контакти
Новогодняя музыка

Всі права застережено. При використанні будь-яких матеріалів лінк на автора у мережі обов`язковий.